Farba roka 2022 – VERY PERI

Ako začať Nový Rok, ako tým, že si priblížime novinky týkajúce sa tohto roka. Začneme hneď farbami – teda skôr farbou roka 2022 a tou je VERY PERI. Túto farbu určuje už od roku 2000 americký inštitút Pantone Color Institute, ktorý sídli v New Jersey.

Spoločnosť PANTONE nevybrala žiadnu z farieb svojho portfólia, ale sama navrhla a VYROBILA farbu pre tento rok. Farba znázorňuje a symbolizuje budúcnosť , tvorivého ducha a radosť. Nový odtieň je výsledkom takmer ročného výskumu a predpovedí trendov.

Spoločnosť PANTONE skúmala rôzne oblasti od športu, cez dizajn až po Módu, cez ľudí, ktorí o tom rozprávali a mali záujem. Dosť bola inšpirovaná zvýšeným záujmom o hracie platformy, pretože sa dosť objavovala vo viacerých videohrách.

Samozrejme, že tento odtieň je hlavne inšpirovaný prírodou – ako zimozeleňou, orgovánom alebo levanduľou, ktoré nám ponúkajú pokojný pocit v terajšej dobe.

Na internete je toho napísané dosť veľa o novej farbe roka a tak by som chcela na záver skončiť citátom od Laurie Pressman – víceprezidentky Pantone : “Vytvorenie novej farby po prvý raz v histórií nášho vzdelávacieho programu farieb Pantone Color of the Year odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu. Keďže spoločnosť naďalej uznáva farbu, ako kritickú formu komunikácie a spôsob, ako vyjadriť a ovplyvniť myšlienky, emócie a zapojiť sa a spojiť sa, zložitosť tohto nového červeno-fialovo-modrého odtieňa zvýrazňuje rozsiahle možnosti, ktoré pred nami ležia.”

Takže priatelia, či už vás farba zaujala alebo skôr nie, máme TU nový farebný trend na tento rok 2022. Budeme ho vídať v dizajnérskych projektoch, grafických dizajnoch, na rôznych platformách a samozrejme sa bude dotýkať aj MÓDY. Kde už poprední svetový Módny návrhári uviedli túto farbu vo svojich kolekciách, ako GUCCI, Louis Vuitton či Lanvin, uviedol VOGUE.

Majte krásny deň a Tvorte si svoj Módny svet.

Pridaj komentár